Řecké grilované kuře a citrónové brambory
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
Na kuře:
4 Kuřecí prsa
4.5 cl Olivový olej
1 pl. Červený vinný ocet
Šťáva z 1 citrónu
1 čl Med
1 čl Sušený česnek
2 čl Oregano
0.5 čl Paprika
Sůl, pepř
Na brambory:
500 g Brambory ratte
2 pl. Olivový olej
1 pl. Oregano
1 čl Sušený česnek
Sůl, pepř
Šťáva z poloviny citrónu
Příprava
Fáze 1 /8
V nádobě s výlevkou smíchejte olivový olej, vinný ocet, citrónovou šťávu, med, česnek, oregano, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa dejte do uzavíratelného sáčku a zalijte marinádou. Sáček dobře zavřete a dejte na 30 minut do chladničky.
Fáze 2 /8
Omyjte a osušte brambory. Rozkrojte je napůl a vložte do velké mísy. Přidejte olivový olej, oregano, česnek, sůl a pepř.
Fáze 3 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRIL na 13 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřívání. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program HRANOLKY na 25 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte brambory.
Fáze 4 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 5 /8
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřívání grilu dokončeno. Na desku v nádobě č. 1 dejte kuřecí prsa.
Fáze 6 /8
V polovině pečení kuřecí otočte. V polovině pečení, když přístroj zapípá a kontrolka se rozbliká, prohoďte košík s bramborami, abyste je zamíchali.
Fáze 7 /8
Zkontrolujte, zda jsou brambory upečené. V případě potřeby přidejte ještě pár minut.
Fáze 8 /8
Brambory podávejte ihned s trochou citrónové šťávy.